A POLCZ-os ételekről
Előző cikkünkben a ,,Gyakori kérdések TOP3” dobogós kérdései közül kiveséztük a ,,Mi ez a zöld puki a csomagban?” kört. Most a második helyezett ,,Ha nincs benne tartósítószer, mitől áll el?” témakört boncolgatjuk egy kicsit.
Aki tudatos vásárlóként, érdeklődőként, esetleg étel allergiásként először találkozik az ételeinkkel, bizonyára örömmel olvassa, hogy minden POLCZ készétel tartósítószer nélkül készül. Aztán a Termékleírás oldalra tévedve valószínűleg konstatálja, hogy minden étel közel egy évig eláll. Itt pedig sokakban fölmerülhet a kérdés (mondhatjuk azt is, biztosan tudjuk, hogy sokakban fölmerül, hiszen sorjáznak a kérdések ebben a témában is 😍) , de akkor mégis mitől állnak el ilyen sokáig?
Sokat meséltünk és mesélünk is folyamatosan Nektek arról, milyen alapanyagokat és ízeket találhattok a POLCZ üvegekben. Arról viszont még nem nagyon olvashattatok, mi is van az üvegeken kívül. Azt már tudjátok, hogy miért preferáljuk az üveg csomagolást (korábbi cikkünket a témában itt olvashatjátok), de nem csak ez az egy anyag van a dobozokban, amivel találkozhattok, ha megérkezik a POLCZ rendelés.
Nem túl szép, de annál hasznosabb, a gumóját és a szárát is fölhasználjuk, nyersen és főzve/sütve is fogyasztható, nem csak zöldség, hanem gyógynövény is. Avagy itt az újabb ’Tudtad-e’ alapanyag kisokos, a mai főszereplőnk pedig nem más, mint a zeller!
Új hónap, új POLCZ alapanyag érkezik, vagyis elhoztuk a ,,Tudtad-e?” sorozatunk következő részét.
Ezúttal a főszereplőnk nem más, mint a kápia paprika!
Közeleg a farsang, ilyenkor dübörög a buli szezon, ezért hoztunk néhány vendégváró finomságot, amit gyorsan összedobhattok, akár a party előtt is.
A legjobb az ezekben a receptekben (amellett, hogy isteni finomak), hogy nem kell hozzájuk sok minden és az sem baj, ha valaki nem mozog igazán otthonosan a konyhában. Ezekkel a falatkákkal biztosan elkápráztatjátok a vendégeket! Persze mindezt adalékmentesen.
Van egy étel, amit mindenki ismer, de mégis sok kérdés lengi körbe. Mi most tiszta vizet öntünk a pohárba és eláruljuk, milyen is az #igazi Bolognai. Meg persze azt is, miért olyan a POLCZ Bolognai marharagu, amilyen.
Apró, de lehet ,,ló” méretű is, sok fajtája és színe van, tele van mindenféle jóval és méltatlanul kevés figyelmet kap.
Vajon mire gondoltunk?
Eljött az új év, lezártunk egy évtizedet (ki-ki fergeteges bulival, ki inkább egy kiadós alvással) és most újult erővel vághatunk bele 2020-ba! Ez az év ráadásul szökőév, így 366 nap áll rendelkezésünkre, hogy a terveinket, álmainkat megvalósítsuk.
Kitörő lelkesedéssel indult mindenki munkába hétfőn, tele életerővel, kipihenve, kisimult ráncokkal és energiától kicsattanva.
Vagy mégsem?
Elérkezett az év legszebb ünnepe, nemsokára itt a Karácsony! Most mi is visszavonulunk egy picit ünnepelni, feltöltődni, pihenni. Reméljük, most már Rátok is csak ez vár!
Az év végéhez közeledve szeretünk visszatekinteni az elmúlt év történéseire, ezért engedjétek meg, hogy egy picit szentimentális hangulatba kerülve megköszönjük Nektek a 2019-es évet!
Köszönjük, hogy ennyien és ennyire szeretitek a POLCZ ételeket, hogy tanácsokkal, javaslatokkal, visszajelzésekkel segítitek a munkánkat és folyamatosan sarkalltok minket a fejlődésre!
Most már tényleg ,,nyakunkon a karácsony”, ahogy szokták mondani és persze ilyenkor ezer felé rohan mindenki.
Utolsó pillanatos ajándékbeszerzések, otthoni lakásdekorálás (reméljük, segítettünk ebben egy kicsit a legutóbbi blogbejegyzésünkkel) , karácsonyi menü összeállítás, nagytakarítás és a többi…
Ezúttal egy extra gyors vacsora recepttel jelentkezünk, ami nem csalás, nem ámítás, körülbelül 20 perc alatt elkészíthető! Ez még az a kategória, amit akár egy munkából hazaesés, majd egy gyors szusszanás után is szívesen összedob az ember. Jó hír, hogy ügyességben nem igényel olasz felmenőket a recept, sem különleges összetevőket, így tényleg csak a kamrából kell előszedni hozzá mindent.
A feltéteknek köszönhetően pedig gyakorlatilag megunhatatlan, hiszen úgy variáljuk, ahogy éppen szeretnénk - vagy ahogy a hűtőnk aktuális tartalma engedi.
Érkezzen hát a Pizza Bolognese a POLCZ konyhájából – avagy nálunk most ez volt a hűtőben…
Aki követi az oldalunkat Facebookon vagy Instagramon, esetleg lelkes POLCZ étel fogyasztó, már biztosan találkozott a #repolcz kifejezéssel. Aki pedig még nem tudná, annak gyorsan el is áruljuk: ezzel a jelzővel bizony az üvegek újrahasznosítását jelöljük a közösségi oldalakon.
A szombati ebéd sokak számára elég nagy fejtörést okozhat, bevalljuk, sokszor nekünk is. Az egész heti taposómalom után igazából sokszor csak egy ágyban reggelizésre és pizsamás napra vágyunk a kedvenc sorozatunk társaságában. De ez legtöbbször megmarad a vágyálmok talaján. Eljött a hétvége, van két napunk kikapcsolódni, kicsit rendbeszedni a lakást, kéne némi énidő és akkor még itt ez a kaja dolog is…
Azt már bizonyára mindenki tudja, hogy a POLCZ ételeket pontosan azokra a napokra találtuk ki, amikor nincs kedvünk, vagy időnk főzni. De mi van akkor, ha pici kedvünk azért van?
Reggel a beszűrődő madárcsicsegés hangja után azonnal kipattan az álom a szememből… Lefőzök egy jó erős feketét és a kertben sétálgatva kortyolgatom, amíg jólesően legeltetem a szememet a termésen. Roppanós paprika, lédús paradicsomok, cukkini, padlizsán, tökök…igazi színkavalkád, fejben közben már azon gondolkozom, milyen ínycsiklandó ételt főzök majd belőlük. A fűszernövények mellett elhaladva mindig késztetést érzek, hogy beleszagoljak a levegőbe. Azt hiszem, egy szuper Bolognai ragut fogok készíteni, hozok is egy nagy kosarat, hogy begyűjtsem a finomságokat…
Úgy tűnik, hogy az ősz a POLCZ háza táján sok újdonságot hoz... Így az adalékmentes készételek listája máris 12-re bővült! Bemutatjuk legújabb, Bolognai marharagu névre hallgató ételünket!
Pazarlás: ,, főnév"
A pazarol (1–2) igével kifejezett cselekvés, magatartás; felelőtlenül könnyelmű költekezés; tékozlás, pocsékolás, fecsérlés. „ – A magyar nyelv értelmező szótára
A tavalyi évben tökéletesítettük a jelenlegi repertoárunk nagy részét. Az elégedett hátradőlés helyett viszont mi úgy gondoltuk, nem állunk meg 3 fajta vegán POLCZ ételnél. Lázasan kerestük a recept ötleteket és igyekeztünk összevetni az általatok kapott visszajelzésekkel. Majd sok-sok-sok (nagyon sok) próbafőzés után kiválasszuk azokat, amiket lefőzünk még párszor.
[Az írás a modernegeszseg.hu-n jelent meg rólunk]
A Polcz adalék-, tartósítószer-, tejtermék- és hozzáadott cukortól mentes, hűtés nélkül tárolható és 2 perc alatt elkészíthető ételei ugyanúgy készülnek, mintha csak otthon főznénk őket. Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ezeket egy speciális nagynyomású hőkezelésnek vetik alá, mert csak így lehet a zöldségeket és húsokat tartalmazó ételeket megóvni attól, hogy megromoljanak.
A nap nálunk soha nem indulhat el reggeli nélkül! A lényeg, hogy 5 perc alatt kész legyen, és tudjunk nyugiban együtt reggelizni. Miket szoktunk a leggyakrabban készíteni? Megmutatjuk...
“Csak azt szeretném tudni, hogy a főételek esetében hogyan lehetséges ez a hosszú eltarthatósági idő?”
Ez volt a főkérdése annak a levélnek, amit a minap kaptunk egy vásárlónktól, Ginától. Leírta, hogy milyen finomak a POLCZ készételek, amiket már megkóstolt, de nem teljesen értette, hogy a húsos ételeknél hogyan lehetséges hűtés nélkül a hosszú eltarthatóság – tartósítószerektől mentesen.
Ez másban is felmerülhet, ezért íme a történet, amiből megtudhatjuk, hogy:
– mi köze Bonaparte Napóleonnak a POLCZ konzervekhez
– hogy állhatnak el ezek az ételek ilyen hosszan – tartósítószerek nélkül
– hogyan lett egy egyszerű cukrászból az “Emberiség Jótevője”.
